11 de març de 2011
11.03.2011
Dèficit autonòmic

Homs diu que el dèficit depèn de les decisions estatals

El portaveu del Govern reitera que no s'acceptaran traspassos que no estiguin finançats

10.03.2011 | 12:26
El portaveu del Govern, Francesc Homs.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha replicat a la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que part del dèficit que arrosseguen les comunitats autònomes correspon a decisions del govern espanyol que no han anat acompanyades de pressupost. Amb aquestes paraules, el portaveu ha respost la petició de més 'esforços' per reduir el dèficit de Salgado, fetes arran de la rebaixa de la capacitat creditícia de l'Estat de Moody's.

Sobre la reunió d'avui de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, amb el vicepresident tercer espanyol, Manuel Chaves, el portaveu ha reiterat que no s'acceptarà cap traspàs que no estigui finançat, i que la llista de peticions fa quatre anys que està sobre la taula.

'Que controli els seus companys de gabinet i els ministres del govern espanyol que ens fan gastar un munt de diners prenent decisions sense després pagar-les'. Així de contundent s'ha mostrat Homs amb la petició de Salgado de més esforços per contenir el dèficit, i ha posat com a exemple la Llei de dependència, aprovada per l'Estat sense pressupost.

En una entrevista a TV3, Homs ha retret que les declaracions de la vicepresidenta econòmica no són serioses ni rigoroses, i a més, projecten 'una ombra de dubte' sobre com fan les coses les autonomies, un fet que el portaveu ha lamentat, especialment quan el govern espanyol no compleix els seus compromisos, ha afegit.

Sobre la reunió d'aquest dijous de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, amb Manuel Chaves, el portaveu ha reiterat que no s'acceptarà cap traspàs sense finançament i ha recordat que no es plantejarà cap tema nou sinó que s'insistirà en els traspasso que ja reclamava l'anterior govern. 'No ens podran dir que s'ho han d'estudiar perquè fa quatre anys que ho tenen sobre la taula', ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema