12 de març de 2011
12.03.2011
Moody´s

El PSC acusa l'executiu de fer perillar la solvència catalana

Els socialistes demanen més responsabilitat al Govern de la Generalitat de Mas

11.03.2011 | 19:43

El PSC considera que els missatges que s'han donat des del Govern 'tenen conseqüències en la percepció de tots els agents que després han de prendre decisions en relació la solvència' del país. Per aquest motiu, els socialistes catalans han criticat els missatges llançats des del Govern d'Artur Mas perquè creuen que han contribuït que l'agència de valoració de deute Moody's hagi rebaixat un grau la qualificació del deute de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. 'Els missatges des del Govern han posat en risc la qualificació de la solvència del país', ha criticat la candidata del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch. En aquest context, ha demanat a l'executiu que sigui responsable.

En roda de premsa a la seu del PSC, Bosch ha criticat que els missatges que llança l'executiu donen inseguretat als ciutadans sinó que també tenen repercussió en les xifres que s'han donat conèixer aquest divendres de Moody's que afecten tant a Catalunya com a l'Ajuntament de Barcelona.

Tot i aquestes declaracions, acte seguit, Bosch ha assegurat que no existia una causa efecte entre els missatges del Govern amb la qualificació de l'Ajuntament de Barcelona. 'No dic que la rebaixa de la qualificació del deute de l'Ajuntament de Barcelona sigui responsabilitat directa del Govern d'Artur Mas, sinó que no es pot pensar una cosa sense pensar a l'altra', ha recalcat. 'Els missatges que s'han llançat aquesta setmana no poden ser aliens al que ha passat avui', ha insistit.

'Noves energies. Progrés Municipal': eslògan de la convenció del PSC

Bosch ha comparegut a la seu del PSC per parlar sobre la cinquena convenció municipal que se celebrarà aquest cap de setmana. Ha presentat l'eslògan de la convenció que serà 'Noves energies. Progrés Municipal': 'Davant els nous temps i els nous reptes, calen noves energies per fer front els reptes i ser capaços de sortir de la crisi global que s'expressa localment', ha manifestat. Bosch ha assenyalat que 'és un moment clau' per al PSC i que 'decidiran coses molt importants pel futur de Catalunya i un moment de posar-hi tota la carn a la graella'.

La convenció municipal se centrarà en la defensa de l'estat del benestar davant l'ofensiva de 'les retallades' del Govern de CiU. Ha manifestat que quan els socialistes es mostren a favor de la política social el seu partit està dient també que no li agrada, que no vol i que no és el moment de que 'es facin retallades'. Ha assenyalat que el document parla en positiu, però ha afegit que quan el PSC diu que vol defensar les polítiques socials com un element clau està dient que les mesures que es prenen han d'anar dirigides a la protecció dels més vulnerables i a defensar 'un sistema de benestar que ha costat anys construir i no és el moment de destruir'.

En aquest context, ha detallat que la convenció comptarà amb 1.400 participants de tots els municipis de Catalunya i que s'han presentat 1.024 esmenes. Les comissions i taules de debat giraran al voltant de les polítiques socials, la seguretat, la reactivació econòmica o la lluita contra l'atur, entre altres temes.

En concret, el document marc que debatrà aquest cap de setmana el PSC en la convenció municipalista, que ja ha avançat l'ACN, hi ha la proposta d'una 'major autoritat' per als alcaldes per gestionar el fenomen de la immigració i la convivència, així com 'abordar de manera decidida' la prostitució, arbitrant 'mecanismes legals i administratius' que serveixin per 'eradicar' aquest fenomen i instruments per 'dissuadir la demanda'. El PSC també reclama més competències per als governs locals i un nou finançament local que substitueixi l'actual, que és 'obsolet'. En el document també es constata que és 'moment de prevenir qualsevol involució en matèria de polítiques socials'.

No hi haurà debat intern sobre el PSC

Així mateix, Bosch ha negat que en la convenció es parli sobre el debat intern del PSC i ha dit que ja tenen prou feina amb els temes plantejats aquests com per concentrar-se en altres assumptes. 'Ara estem tots concentrats amb el repte de les municipals'. Bosch ha destacat que el partit s'hi juga molt, però ha afegit que per a ells la prioritat és Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit