Els preus han augmentat quatre dècimes el febrer en relació amb el mes anterior a les comarques de Girona, cosa que ha situat la inflació interanual en el 4,1%, cinc dècimes per sobre de la taxa registrada a Catalunya, segons l'Institut d'Estadística. Es tracta de la taxa més elevada des del novembre de 2008. Al l'Estat, els preus han pujat una dècima i la taxa interanual s'ha situat en el 3,6%. Els productes que més han influït en l'evolució dels preus han estat els carburants, que han fet pujar els grups de transport i habitatge.

La taxa anual de la inflació subjacent, és a dir, aquella que no inclou els productes que es consideren més volàtils com ara els productes frescos i energètics, és de l'1,8% al conjunt de l'Estat, dues dècimes per sobre de la que es va registrat el mes de gener. L'Índex de Preus de Consum Harmonitzat situa la seva taxa mensual en el 3,4%, xifra que suposa un augment de quatre dècimes per sobre de la taxa del gener.

La UGT va denunciar que la pujada de preus no és només atribuïble als costos energètics sinó també a l'augment dels marges empresarials en alguns sectors estratègics. Des de la patronal Pimec van lamentar que l'elevat IPC "ens posa en una situació de major augment de preus que al conjunt de la Unió Monetària (diferencial d'un punt percentual),amb unes previsions de creixement econòmic molt més petites i una taxa d'atur més elevada (20,3% i 10,0%, respectivament)".