14 de març de 2011
14.03.2011
Durant el febre

Les vendes de calçots augmenten un 40%

El Camp de Tarragona i el Baix Llobregat són les zones de més producció d'aquesta ceba

08.03.2011 | 14:11
Alguns voluntaris couen els calçots que es repartiran entre els visitants.

Les vendes de calçots han augmentat un 40% durant el febrer en relació al mateix període de l'any anterior, segons ha informat aquest matí el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons els majoristes, s'han comercialitzat més de 7 milions de quilos de calçots, que s'han convertit en una 'moda gastronòmica' des dels anys 90. El Camp de Tarragona és el principal productor d'aquesta ceba, seguit del Baix Llobregat, i els agricultors asseguren que enguany la temporada serà llarga i que hi haurà calçots 'de qualitat' durant tot març. El seu consum continua associat als dies festius, explica el productor de calçots, Josep Pañella, ja que les vendes es concentren dijous i divendres.

'Cada any es consumeixen més calçots. Se'n produeixen més i se'n venen més', comenta Pañella, productor de calçots des de fa 15 anys i també venedor d'aquest producte al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, El consum del calçot ha esdevingut una 'moda gastronòmica' que no deixa de créixer des dels anys 90 a tot Catalunya.

El Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna ha tancat el mes de febrer amb més de 7 milions de Kg. de calçots venuts d'aquest producte, davant dels 5 milions comercialitzats l'any passat durant el mateix període. A més, la temporada es preveu llarga ja que els productors asseguren que al Baix Llobregat enguany hi haurà calçots 'de qualitat' durant tot el mes de març.

Pañella apunta dues tendències en l'augment de les vendes. Per una banda, l'arrelament de la tradició entre els immigrants, especialment els xinesos, paquistanesos i marroquins, que també el venen com a minoristes. Per l'altra, la consolidació dels calçots com un producte de venda estable durant l'hivern. 'Abans els botiguers compraven calçots sota demanda. Ara és un producte habitual', afegeix Pañella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook