15 de març de 2011
15.03.2011
Fins ara, vicepresident

Gay de Montellà, nou president de Foment del Treball

La junta directiva de la patronal catalana ha optat per l´empresari per substituir Rosell, president de la CEOE

14.03.2011 | 21:51
Joan Rosell i Joaquim Gay de Montellà.

Joaquim Gay de Montellà és el nou president de Foment del Treball en substitució de Joan Rosell, després que la junta directiva de la patronal catalana ho acordés avui per unanimitat, segons ha comunicat avui l'entitat.

El fet que Rosell hagi marxat per presidir la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) va portar la junta directiva de la patronal catalana Foment del Treball a nomenar a principi de febrer Joaquim Gay de Montellà com a vicepresident primer, ja que els estatuts de l'organisme plantegen que aquest càrrec és el que assumeix la presidència quan queda vacant.

El president de la CEOE, Joan Rosell, va fer efectiva abans de la reunió d'avui la seva renúncia al capdavant de la institució, després de quinze anys de presidir-la.

El nou president ha assegurat en un comunicat que assumeix el càrrec amb el propòsit que els associats trobin en Foment "l'ajuda que necessiten en aquests moments de dificultat i incertesa per a l'activitat econòmica, així com la representació i protecció dels seus interessos".

També ha destacat la capacitat del seu predecessor de "diàleg i confiança amb els agents socials".

Nascut el 1950, el nou president de Foment és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Direcció d'Empreses a IESE.

En l'actualitat, Gay de Montellà dirigeix el grup d'empreses familiar Estram, amb negocis en sectors com l'hostaleria i el vi.

L'empresari català ha exercit també durant anys com a executiu bancari a Barcelona, fins que va entrar a Abertis com a home de confiança de Salvador Alemany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema