La multinacional Haribo ha ampliat la planta de Cornellà del Terri en un 25 per cent i ha creat 100 llocs de treball nous, després que la direcció traslladés tota la producció d'Alacant -on treballaven un centenar de persones- a la província de Girona.

Artur Mas

va ser l'encarregat d'inaugurar les noves instal·lacions ressaltant els plans d'expansió de la companyia. També es va comprometre a facilitar els tràmits per a una futura expansió de l'empresa, que hauria d'estar acabada en dos o tres anys.

«Volem ser amics de l'activitat econòmica per crear riquesa i llocs d'ocupació»

, va assenyalar Mas. I va afegir: «Tenim unes xifres d'atur molt altes, les hem de reduir, és el principal compromís del nostre Govern i del conjunt de la societat i això exigeix estar al costat de la gent que té projectes d'inversió, ganes de fer coses i que fa les coses bé».

El president de la Generalitat va afirmar que amb empreses com Haribo «Catalunya té futur, un bon futur», sobretot tenint en compte el moment actual de crisi econòmica «Catalunya té molta gent mobilitzant-se».

De la seva banda, el director general de màrqueting i vendes d'Espanya i Portugal d'Haribo, Holger Lackhoff, va explicar que actualment de la planta de Cornellà del Terri surten al mercat 25.000 tones de caramels de goma a l'any i que la plantilla total a Espanya és de 520 persones, de les quals 450 treballen a Girona.

Aquest dilluns, Haribo va presentar al president català els plans d'expansió per al futur: «Hem arribat a un acord en el qual ens hem compromès en inversió tant l'Ajuntament com la Generalitat», va comentar Lackhoff.

Haribo Espanya ha crescut en els últims 15 anys un 15 per cent anual i ha duplicat les vendes al país: «Estem creixent en plena crisi i tot el que posem en marxa funciona», va comentar Lackhoff. Després que l'ambaixador alemany expliqués que la presidenta del seu país, Angela Merkel, ha repartit llaminadures d'Haribo en les cimeres europees, Artur Mas va dir: «Nosaltres tenim bastants moments amargs i mai ve malament un de dolç».

«Ser aquí inundats de caramels per tots costats és un bon símptoma amb vista a poder endolcir una mica aquestes vides, que tenen els seus moments amargs, però en les quals l'important és que tinguin també molts moments dolços», va puntualitzar Mas.