16 de març de 2011
16.03.2011
Han pactat una moció

PSOE i CiU busquen que l'estat financiï el transport

Volen elaborar un projecte de llei on es reguli la participació econòmica de l´estat en el transport públic

15.03.2011 | 19:45

El PSOE i CiU han pactat al Congrés dels diputats una moció per la qual es "considera prioritària" l'elaboració d'un projecte de Llei de Finançament Estatal del Transport Públic que reguli la participació de l'estat en el finançament del transport públic.

No obstant això, la moció, conseqüència del debat entre el ministre de Foment, José Blanco i el diputat de CiU Pere Macias, no insta l'Executiu a redactar la norma, tot i que li reclama que revisi l'aportació estatal als contractes -programa amb les autoritats metropolitanes del transport amb l'objectiu d'afavorir l'ús del transport públic.

A més, demana que es "prioritzi"en els propers anys les inversions en infraestructures "que més contribueixin a la competitivitat", especialment en els serveis de transport col?lectiu, "minimitzant" els efectes de l'austeritat pressupostària.

Així mateix, es preveu que "en tres mesos " es presenti un informe sobre la tramitació i licitació de cada un dels projectes inclosos en el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit