Que les entitats financeres s'han convertit en les principals immobiliàries del país no és cap secret. La facilitat per obtenir crèdit de bancs i caixes va ajudar a disparar un sector que, amb la punxada de la bombolla immobiliària i la crisi econòmica, ha portat moltes entitats financeres a ser propietàries de bona part de l'estoc d'habitatge per vendre.

La majoria d'oficines de caixes i bancs ja actuen com a comercialitzadores de l'estoc. Però La Caixa fa ara un pas més enllà, obrint una oficina de la ciutat de Girona durant tot el cap de setmana per comercialitzar l'oferta de la seva filial immobiliària, Servihabitat.

És una experiència que ja ha tingut èxit en altres ciutats, com Figueres, on es va fer fa unes setmanes coincidint amb Firagri. A Girona, l'oficina del carrer Santa Clara restarà oberta divendres a la tarda, i dissabte i diumenge (matí i tarda) per comercialitzar l'estoc immobiliari de l'entitat. Segons el web de Servihabitat, a Girona està format per 388 habitatges, 40 places de garatge, 16 locals i 10 terrenys. Entre les ofertes actuals es poden trobar pisos per menys de 100.000 euros a municipis com la Bisbal, Salt o les Planes d'Hostoles.

A principis d'any, Servihabitat va posar en marxa una innovadora campanya en la qual convidava als potencials compradors a proposar el preu dels immobles que volguéssin comprar. Va ser tot un èxit, ja que en les primeres setmanes va rebre fins a 200 oferetes diàries.

Els immobles comercialitzats per la companyia disposen d'una línia de finançament de fins al 100%, amb un termini màxim de 30 anys i amb la possibilitat de comptar amb fins a 5 anys de carència, sempre que es compleixin els criteris de risc de La Caixa.

Servihabitat

va ser la immobiliària d 'una entitat financera que més va vendre l'any 2010, amb un volum de 6.055 unitats.