El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una concentració de delegats sindicals davant del Departament de Salut per mostrar el seu rebuig a les retallades sanitàries el proper 13 d'abril. En un comunicat, el sindicat ha informat que no acceptarà unes mesures que "amenacen amb dinamitar la sanitat pública". Amb aquesta concentració, volen pressionar la conselleria perquè retiri el pla de xoc. D'altra banda, el secretari de Metges de Catalunya, Antoni Gallego, ha anunciat que no assistirà a la reunió del Consell de la Professió Mèdica que, segons el sindicat, es farà el 14 d'abril. Gallego ha criticat que aquesta reunió coincideixi amb la concentració unitària convocada pels sindicats de salut.

La nova reunió ha de servir per analitzar les mesures d'ajust que s'han d'aplicar als diferents hospitals de la xarxa sanitària. Gallego però ha assegurat que s'ha demostrat que aquest òrgan és "ineficaç" ja que "els seus acords no són ni vinculants ni executius", per la qual cosa ha avançat que no hi assistirà. El passat dimarts, el secretari del sindicat va assegurar que en l'anterior trobada es va acordar que s'establirien les línies vermelles que no podien traspassar les mesures d'estalvi i va lamentar que no s'està treballant en aquest sentit.

Segons el sindicat, la trobada es celebrarà el proper 14 d'abril, coincidint amb la concentració sindical, per la qual cosa ha criticat aquesta "maniobra de distracció" del conseller de Salut, Boi Ruiz.

A més, Gallego ha acusat el conseller de voler "dilatar" la incertesa sobre les retallades i "distreure" els metges per calmar els ànims. "Els metges no girarem full fins que Salut no desactivi i anul·li el pla de xoc que preveu tancar quiròfans, suprimir serveis i acomiadar plantilla", ha declarat.