03 de juny de 2011
03.06.2011
40 Años
40 Años
1.148 agències a Catalunya

Fusió de les associacions catalanes d'agències de viatge

Després de l'estiu tenen previst crear a Catalunya una única entitat que representi a tot el sector

02.06.2011 | 15:09

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) i la Unió Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (UCAVE) estan treballant per crear una sola associació que representi a tot el sector i sigui una realitat després de l'estiu.

El president d'ACAV, Francisco Carnerero, ha explicat que des de fa anys hi ha un interès per part de les dues associacions d'unir-se i crear una sola associació, i que la crisi econòmica està accelerant aquest procés.

Segons Carnerero, ACAV i UCAVE treballen amb l'escenari de deixar tot llest abans de les vacances, per després de l'estiu començar ja a funcionar "com una sola associació", tot i que encara no està decidit el format que tindrà aquesta unió, si serà una fusió o l'associació resultant tindrà un nou nom.

No és el primer intent d'unir les associacions d'agències de viatge i Carnerero ha explicat que existeix la voluntat que hi hagi una sola associació, però "hi ha nuviatges -ha dit- que s'allarguen més del compte, a vegades, innecessàriament".

Els avantatges de tenir a totes les agències de viatges catalanes sota un mateix paraigua és actuar com un únic i clar interlocutor amb l'administració, tenir més força en el seu paper de "lobby" i, en un context de fort crisi econòmica, fer economies d'escala i disminuir despeses.

De fet, Catalunya va tancar l'any 2010 amb un total de 1.148 agències de viatges, 199 menys que l'any anterior.

ACAV té més 800 oficines d'agències de viatges i UCAVE reuneix a més de 200 agències, amb la qual cosa la nova associació representarà a unes 1.100 oficines a Catalunya, el 80% del sector.

Les dues associacions ja treballen juntes en diferents temes, com en la interlocució d'alguns assumptes amb la Generalitat o en el departament jurídic, on han sumat esforços en temes com una proposta per millorar l'adaptació de la directiva europea de serveis (Bolkestein) a la legislació catalana.

També a l'Estat espanyol es tendeix a que hi hagi una sola associació d'agències de viatges i representi a tot el sector, segons Carnerero, on les agències catalanes estan interessades a estar sempre que se'ls atorgui la representació que els correspon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema