Sota una creixent pressió interna, el Govern grec està a punt de tancar un acord amb el Fons Monetari Internacional (FMI) i la UE que inclou noves mesures d'austeritat per reduir el dèficit públic i permetre que segueixi fluint l'ajuda internacional. "Estem a punt de tancar les negociacions i esperem que s'arribi a una conclusió en les pròximes hores", va dir una font del Ministeri de Finances grec.

Alguns mitjans grecs van informar, per la seva part, que ja s'ha arribat a un primer acord perquè Atenes retalli la despesa pública en 6.400 milions d'euros per reduir el dèficit de 2011, i que la resta del paquet es tancarà avui.

La complicada negociació amb els experts de l'FMI i de l'Eurozona es prolonga des de fa una setmana i ha posat al Govern grec entre l'espasa dels qui exigeixen que s'estrenyi més el cinturó i la paret d'una oposició i una opinió pública contrària a noves retallades.

De fet, fins i tot un grup de diputats del Partit Socialista (al govern) ha reclamat un debat intern sobre les noves retallades i que les diferents mesures es votin una a una al parlament.