04 de juny de 2011
04.06.2011
Crisi econòmica

Principi d'acord per un nou rescat internacional a Grècia

Aquest seria el segon rescat grec i substituirà a la pràctica el pla d'110.000 milions d'euros aprovat al maig

03.06.2011 | 10:47

Alts càrrecs de l'eurozona han arribat a un principi d'acord per realitzar un nou rescat internacional a Grècia fet que li donaria més temps per intentar resoldre la seva crisi del deute. El Comitè Econòmic i Financer de viceministres i alts càrrecs dels 17 països amb la moneda única ha aprovat el pla en unes converses a Viena.

Aquest seria el segon rescat per a Grècia i substituirà a la pràctica el pla d'110.000 milions d'euros que es va llançar el maig de l'any passat. A més, el pla durarà fins a mitjans de 2014, cosa que dóna a Atenes un any més de suport financer respecte al que establia el programa original.

Malgrat tot, encara hi ha incerteses sobre quin serà el contingut del nou pla, com ara la mida exacta del rescat i com hi contribuirà cada donant internacional. Aquests esculls s'hauran de resoldre abans de la trobada del 20 de juny de ministres de Finances de l'eurozona.

Els responsables de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, que van elaborar el primer rescat, porten setmanes treballant amb el govern grec en un nou pla que estableixi retallades de la despesa, augmenti els ingressos i les privatitzacions després que Atenes no hagi complert els objectius fiscals establerts en el primer pla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema