05 de juny de 2011
05.06.2011
Reunió Anual del Cercle d'Economia

Solbes veu "urgentíssim" tancar la reforma laboral

L'exvicepresident del govern espanyol afirma que el segon rescat greuc és "l'última oportunitat" per a Europa

04.06.2011 | 15:21

L'exvicepresident del govern espanyol i Comissari Europeu d'Assumptes Econòmics, Pedro Solbes, ha considerat "urgentíssim" acabar com més aviat millor les reformes que l'Estat espanyol té sobre la taula, especialment, la reforma del mercat laboral i la negociació col·lectiva.

Convidat com ponent en la XXVII Reunió Anual del Cercle d'Economia, que es celebra a Sitges, Solbes ha reiterat que el govern de Zapatero ha de fer el que està fent, però quan abans millor.

Ha situat com a prioritats, ja conegudes, el problema de la consolidació del dèficit públic, la reforma del sistema financer i tancar d'una vegada la reforma del mercat laboral i la negociació col·lectiva: "Urgentíssims els tres", ha dit.

"El govern que faci el que vulgui, li correspon a ell decidir", ha reconegut, si bé ha avisat que el president José Luís Rodríguez Zapatero ha de considerar com a element lògic l'impacte positiu més gran del mercat de treball i també la creació de llocs de treball.

Les declaracions de Solbes arriben després que aquesta setmana el diàleg entre patronal i sindicats per reformar els convenis i pactar la negociació col·lectiva s'hagi trencat i quedi en mans del govern central la seva legislació.

El segon rescat grec, "última oportunitat"

D'altra banda, Solbes ha lamentat que el primer rescat grec no ha funcionat i ha assegurat que el segon rescat és "l'última oportunitat" per replantejar-se el model que ha aplicat Europa.

"El primer rescat grec ens ha mostrat que potser hem d'anar a un altre model", ha sostingut Solbes durant la seva intervenció a la reunió anual del Cercle d'Economia, i ha afirmat que el segon rescat hauria de deixar definit un model "bastant més perfeccionat que l'anterior".

"Si no som capaços de resoldre el segon rescat grec de manera eficient i que funcioni, ho tenim molt malament a nivell europeu", ha tancat.

Solbes ha afirmat que un dels principals problemes de la Unió Europea és que no actua conjuntament, sinó que cada estat membre assisteix als debats mundials per fer valer els interessos propis en comptes d'acudir en una mateixa posició.

Ha defensat que Alemanya i França han d'ostentar el lideratge de la UE, ja que ha constatat que Europa té una "important carència dels seus mecanismes de bon govern", però ha advertit que Alemanya, ara mateix, està més preocupada pels seus problemes interns que pels problemes de la UE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema