El Govern considera que la CEOE no ha permès tancar un acord en matèria de negociació col·lectiva, després que dilluns passat tornés a presentar als sindicats unes propostes de màxims que no tenien en compte el que s'havia negociat fins aquell moment.

Segons el ministre de Treball, Valeriano Gómez, hagués estat millor arribar a un acord abans de les eleccions perquè creu que la nova situació política ha tingut una influència "clara" en la patronal.

Gómez, després d'inaugurar una jornada sobre la desocupació juvenil en el Consell Econòmic i Social (CES) va considerar que "s'equivoquen" els qui pensen que és millor que les reformes es quedin sense fer fins que arribi un altre Govern.

Al seu judici, l'arribada d'un nou Executiu és una "hipòtesi" mentre que les reformes són una necessitat que mantenen a Espanya lluny dels països que han necessitat rescat financer de la Unió Europea.

Segons el ministre, la reunió de la CEOE, CCOO i UGT dilluns 30 hauria d'haver servit per ordenar les matèries ja acordades que servirien de base per que Treballo les concretés en un text normatiu que aprovaria el Govern i seria remès al Parlament.

No obstant això, la CEOE va reivindicar mecanismes de flexibilitat interna per a les empreses "absolutamen"" sotmesos a la lliure decisió de l'empresari, segons Gómez.

A més, respecte als convenis col·lectius, la CEOE va exigir que deixessin de tenir efecte en el moment en què expirin, eliminant així la pròrroga automàtica dels mateixos (la denominada ultraactivitat).

En no arribar a l'acord, el Govern, tal com havia anunciat, aprovarà la reforma divendres que ve.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va demanar a l'Executiu que fos prudent en la seva proposta per no causar un "trencament"encara que va descartar la necessitat de recórrer a manifestacions si la reforma no satisfà als sindicats.

Respecte de la flexibilitat interna Toxo va recordar que aquesta qüestió es va incloure en la negociació a proposta dels sindicats però va precisar que com a alternativa als acomiadaments massius, no com una via a la tornada a la "llei de la selva".