08 de juny de 2011
08.06.2011
Declaració de la Renda

Girona confia poc en Hisenda

És la tercera demarcació de tot l'Estat on menys contribuents confirmen l'esborrany de la Renda

08.06.2011 | 02:00
Edifici de l´Agència Tributària al barri de Sant Narcís de Girona.

Confirmar l'esborrany de la declaració de la renda que facilita la pròpia Agència Tributària sol ser la forma més senzilla de complir amb la obligació que bona part dels contribuents tenen cada any amb el fisc. Aquesta via ha guanyat protagonisme en els últims anys, fins al punt que un 65% de les declaracions presentades a tot l'Estat en l'equador de la campanya de la Renda venen de la confirmació de l'esborrany. En el cas de Girona, aquest sistema només va ser utitlitzat pel el 53,82% dels declarants. Es tracta del percentatge més baix de tot l'Estat després del de Biscaia (45,39%) i Zamora (53,11%).

L'Agència Estatal d'Administració Tributària ha tornat fins al 31 de maig 47 milions d'euros a poc més de 72.000 contribuents, dins de la campanya 2010 de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Segons va informar el departament en un comunicat, aquestes devolucions practicades suposen el 70 % de les sol·licitades fins avui.

Fins al 31 de maig els contribuents, el total de declaracions presentades a Girona puja a 119.540 (incloent els esborranys confirmats), fet que suposa al voltant d'un 36,3% de les previstes.

Fins el 69 % de les declaracions dels contribuents gironins han estat presentades per mitjans telemàtics, inclosos els esborranys confirmats per Internet, el que implica que més dos de cada tres ciutadans no han hagut de desplaçar-se fins a cap dependència de l'Agència Tributària per presentar la seva declaració.

Errors més freqüents

Tot i la comoditat de confirmar l'esborrany de la Renda, diverses associacions, han alertat que cal revisar bé aquesta documentació, ja que pot contenir errors.

Segons l'Associació Professional de Tènics Tributaris de Catalunya i Balears, entre els errors més freqüents hi ha mancances en les dades del contribuent (algunes relacionades amb l'habitatge, subvencions rebudes, deduccions de la quota autonòmica, pensions compensatòries entre cònjuges, etc.). També han detecat «errors flagrants» com haver consignat com a rendiments del treball subjectes a tributació les prestacions obtingudes de la Llei de la Dependència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema