08 de juny de 2011
08.06.2011
Fabricant de motos amb seu a Girona

Els problemes financers d'Ossa són per una «mala planificació»

El director general d'Indútria, Joan Sureda, així ho ha assegurat i diu que no està justificada una ajuda especial

08.06.2011 | 18:54
Motos del fabricant gironí Ossa | DdG

El director general d'Indústria, Joan Sureda, ha assegurat avui que el fabricant de motos Ossa es troba en dificultats financeres per una "mala planificació", pel que considera que no està justificada una ajuda especial de la Generalitat.

La companyia amb seu a Girona ha amenaçat amb traslladar la planta a una altra comunitat autònoma si la Generalitat no accepta ajudar-la per aconseguir els quatre milions d'euros en avals que necessita per finançar els seus proveïdors.

En el transcurs de la comissió d'Indústria del Parlament, Sureda ha fet referència als problemes d'aquest fabricant de motos, que el 2010 va fabricar 1.000 unitats i que per a 2011 tenia encàrrecs per fer 2.500, més de les previstes, i que ha hagut de reduir per problemes de finançament.

El responsable de les polítiques d'indústria de la Generalitat ha defensat la seva decisió de no donar un tracte preferent a Ossa, malgrat les seves exigències, perquè el seu problema és que "han planificat malament".

"No podem ajudar a algú que emprèn un negoci sense reunir les condicions perquè què li podria dir després jo a altres companyies del sector que haurien de sortir al mercat a competir en una situació de greuge", s'ha preguntat Sureda.

En aquesta línia, ha recomanat Ossa que opti per capitalitzar-se i "assumir riscos" per poder vèncer els seus problemes financers.

Al mateix temps, la Generalitat creu que l'empresa podrà beneficiar-se de la línia de finançament i les subvencions que el departament d'Empresa llançarà en el marc del pla estratègic de suport al sector de la motocicleta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema