08 de juny de 2011
08.06.2011
Negociació col·lectiva

Rosell, decebut amb la proposta de la reforma de Treball

El president de la CEOE ha al·legat que la patronal no demana reformes pel benefici dels empresaris sinó del país

08.06.2011 | 20:15

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha qualificat aquest dimecres de "decebedor i desequilibrat" l'esborrany de la reforma de la negociació col·lectiva que el govern espanyol ha fer arribar als grups parlamentaris abans d'aprovar-lo al Consell de Ministres d'aquest divendres. Rosell ha afirmat que el document no recull les peticions de la patronal especialment pel que fa a la flexibilitat interna, i s'ha mostrat esperançat que l'executiu espanyol "rectifiqui" el document abans de portar-lo a les Corts. "Nosaltres no estem demanar reformes per al benefici pur de les empreses i els empresaris, sinó en benefici del país", ha sentenciat en roda de premsa.

Després de convocar els mitjans amb urgència, Rosell ha assegurat que el document que el govern espanyol ha posat sobre la taula "no resol problemes" del mercat de treball de l'Estat i no recull tampoc el "consens" que sindicats i patronal havien assolit en "bastants temes".

Per això ha demanat al govern espanyol que el modifiqui aquest "primer esborrany" abans de divendres i s'ha mostrat esperançat que el text es podrà "reorientar" en el transcurs de la tramitació parlamentària.

Les dures crítiques de la patronat han arribat malgrat que la secretària d'Estat d'Ocupació, Mari Luz Rodríguez, ha assegurat que l'esborrany és "una mena d'acta notarial molt fidel" dels punts en què la patronal i els sindicats s'havien posat d'acord la setmana passada, quan ells mateixos van admetre que havien estat "a un quart d'hora" de signar el document.

Rosell ha assegurat que la CEOE "no tenia cromos per canviar en aquesta negociació" i en les 19 reunions que ha mantingut amb els sindicats només ha provat de "convèncer" sobre canvis "absolutament necessaris" no només per als empresaris, sinó per a tota l'economia espanyola.

El document que l'executiu ha fet arribar, ha afirmat, no recull "l'esperit" de les seves consideracions, especialment pel que fa a la flexibilitat interna que "desapareix pràcticament" del paper que s'aprovarà al Consell de Ministres. "Per nosaltres la flexibilitat era un tema vital i no hem avançat el que pensàvem que havíem avançat", ha sentenciat.

Segons el president de la patronal els empresaris no volen "barra lliure" en aquest camp sinó permetre que les empreses puguin fer els moviments interns per poder atendre el volum real de la demanda.

Adverteix que els agents socials poden posar "traves" a l'aplicació de la Llei

Rosell fins i tot ha advertit que una regulació per part del govern pot crear desajustos i ineficiències perquè el document no és fruit d'un acord entre els sindicats i la patronal.

"Nosaltres creiem que és millor que ens posem d'acord nosaltres amb els sindicats perquè som nosaltres els que estem implicats en l'aplicació de l'acord, i per tant si tan una part com l'altra volem posar traves en el camí les posarem de tot tipus i manera. Per això cal fer les lleis ben fetes i no com aquesta, que és una llei desequilibrada", ha sentenciat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema