El director general d'Indústria, Joan Sureda, va assegurar que el fabricant de motos Ossa es troba en dificultats financeres per una "mala planificació", per la qual cosa considera que no està justificada una ajuda especial de la Generalitat. La companyia, amb seu a Girona, ha amenaçat de traslladar la planta a una altra comunitat autònoma si la Generalitat no accepta ajudar-la per aconseguir els quatre milions d'euros en avals que necessita per finançar els seus proveïdors.

En el transcurs de la comissió d'Indústria del Parlament, Sureda va fer referència als problemes d'aquest fabricant de motos, que el 2010 va fabricar 1.000 unitats i que per a 2011 tenia encàrrecs per fer-ne 2.500, més de les previstes, i que ha hagut de reduir per problemes de finançament.

El responsable de les polítiques d'indústria de la Generalitat va defensar la seva decisió de no donar un tracte preferent a Ossa, malgrat les seves exigències, perquè el seu problema és que "han planificat malament". "No podem ajudar algú que emprèn un negoci sense reunir les condicions perquè què li podria dir després jo a altres companyies del sector que haurien de sortir al mercat a competir en una situació de greuge", es va preguntar Sureda. En aquesta línia, va recomanar a Ossa que opti per capitalitzar-se i "assumir riscos" per poder vèncer els seus problemes financers. Al mateix temps, la Generalitat creu que l'empresa podrà beneficiar-se de la línia de finançament i les subvencions que el Departament d'Empresa llançarà en el marc del pla estratègic de suport al sector de la motocicleta.

Polèmica amb Yamaha

Una altra empresa de motos que vol abandonar Catalunya és Yamaha, que dóna feina a 400 persones. La multinacional va reiterar que manté la seva intenció de tancar la fàbrica, replicant al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que ahir havia assegurat que estaven" guanyant la partida" en la negociació i que estava convençut que la multinacional seguiria a Catalunya.