El Parc Científic i Tecnològic de Girona compleix quatre anys amb el 70% dels edificis ocupats per empreses -n'hi ha més de 80-, grups de recerca i fundacions. Fins ara, als terrenys de la Creueta s'hi han invertit 65 milions d'euros, que han servit per desenvolupar edificis com el Jaume Casademont, el Narcís Monturiol o l'H2O -seu de l'ICRA. El director general del parc, Xavier Condom, explica que més de 1.300 persones hi treballen cada dia, i més de 10.000 passen anualment per algun dels edificis per assistir a reunions, conferències o actes. Condom destaca "la bona salut" del parc, però també admet que hi ha reptes. Entre aquests, donar ús a l'edifici que havia de ser la segona pota de l'IRTA de Monells i que s'ha quedat buit.

Conveni amb Ascamm

La Diputació de Girona, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG i la Fundació Ascamm van presentar ahir un conveni de col·laboració que té com a principal objectiu facilitar l'emplaçament d'una delegació permanent del centre tecnològic Ascamm al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

La seu gironina d'Ascamm esdevindrà, d'una banda, una seu comercial, i, de l'altra, una unitat de gestors de projectes i d'innovació, que detectarà les necessitats en matèria d'R+D+I de les empreses i oferirà solucions a mida amb l'establiment d'una relació propera i oberta. Més endavant s'estudiarà la possibilitat que la seu esdevingui també una unitat d'R+D especialitzada amb una certa capacitat tecnològica per donar resposta en tres àmbits: fabricació unitària, industrialització i materials compostos.