El Pla Renove de Pneumàtics, impulsat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, va entrar ahir en vigor amb l'obertura del termini per a la concessió de les subvencions a la compra de pneumàtics més eficients a canvi de substituir els antics, contemplades en el pla, al qual només s'han acollit tres fabricants o importadors de rodes i al voltant de 1.300 tallers.

Aquesta iniciativa, recollida en el marc del Pla d'Intensificació de l'Estalvi i l'Eficiència Energètica d'Espanya, estarà vigent fins al pròxim 15 de desembre o abans, en el cas que el pressupost, de 4,8 milions d'euros, s'esgoti abans.

Els fabricants i importadors de pneumàtics van disposar del període comprès entre el 26 d'abril i el 17 de maig per sol·licitar la inclusió dels seus productes en el Catàleg de Pneumàtics del Idae. Les tres marques de pneumàtics que podran acollir-se a aquestes ajudes són Pirelli, GT Radial i Nankang Ruber Tiri.

Aquest Catàleg de Pneumàtics del Idae està format per les marques que "voluntàriament" ha decidit adherir-se al programa i han acreditat de la forma adequada el compliment dels requeriments tècnics necessaris per ser objecte d'aquestes ajudes que persegueixen l'eficiència energètica.