14 de juny de 2011
14.06.2011
Reestructuració financera

CatalunyaCaixa i Unnim desmenteixen la "nacionalització"

'El Periódico' assegura que el govern espanyol intervindrà l'entitat financera aquest agost

14.06.2011 | 11:08
El president i el director general de Catalunya Caixa, Manel Rosell i Alfons Todó.

Fonts de CatalunyaCaixa han desmentit a l'ACN aquest dimarts les informacions que publica el diari 'El Periódico' en l'edició d'aquest dimarts, segons les quals l'entitat financera serà "nacionalitzada" al costat de tres més -entre elles la també catalana Unnim- abans del termini establert pel govern espanyol perquè les caixes s'acullin al FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària. Segons les informacions publicades pel rotatiu, CatalunyaCaixa i Unnim rebran abans del 30 de setembre 1.718 i 568 milions d'euros respectivament.

A aquests diners s'hi sumarien els que rebran la Caja Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galícia, en tota 8.171 milions d'euros.

Segons la informació d'El Periódico, la CAM serà la primera caixa nacionalitzada de manera parcial i temporal, i el moment podria ser a principis de juliol. L'Estat entraria a CatalunaCaixa i a Unnim a l'agost i a Nova Caixa Galicia el setembre.

El motiu del calendari rau en el fet que cada conglomerat està en un moment diferent de la creació pròpia d'un banc al qual es transferiran actius, accions que han de ser posteriorment aprovades per l'assemblea. En aquest sentit, la CAM és la que està més endavant del procés.


Unnim també també desmenteix la seva nacionalització

Unnim, la fusió resultant de Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell, també ha desmentit a l'ACN que hagi de ser "nacionalitzada", tal com publica el rotatiu 'El Periódico' en l'edició d'aquest dimarts. Fonts de l'entitat financera han explicat a l'ACN que el pla de capitalització en l'àmbit privat continua endavant, i recorden que el termini atorgat pel Govern espanyol per acudir al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) no s'acaba fins al 30 de setembre. És per això que, de moment, s'està parlant tant amb entitats financeres en el marc de nous processos de fusió com amb inversors privats que vulguin entrar a l'accionariat de l'entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema