L'agència de qualificació creditícia Moody's considera que els intents del Govern de posar fi a la denominada guerra de dipòsits en el sector bancari espanyol podria beneficiar totes les entitats, sempre que aquesta mesura estigui "ben calibrada", segons recull en el seu informe setmanal Moody's Weekly Credit Outlook.

Moody's explica que, quan les "tenses condicions econòmiques" van limitar l'accés al finançament majorista, els bancs espanyols es van tornar cap al finançament minorista i van començar a oferir grans rendibilitats en els seus dipòsits.

En concret, destaca la importància que la nova normativa, aprovada pel Consell de Ministres el passat 3 juny, permet al Govern modificar els percentatges de contribució al Fons si els nivells actuals no aconsegueixen frenar la ?guerra de dipòsits.

D'altra banda, el Banc d'Espanya va imposar 13 sancions a entitats durant la seva tasca de supervisió el 2010, enfront de les 51 de 2009, així com a 66 membres dels òrgans d'administració i direcció o titulars de participacions significatives, que suposen 44 sancions menys respecte al 2009.