15 de juny de 2011
15.06.2011

Ryanair demana als passatgers que volen des de Girona que no facturin

Avui comença la vaga indefinida de Lesma a l'aeroport de Vilobí amb uns serveis mínims del 40%

15.06.2011 | 02:00

La companyia de baix cost Ryanair ha emès un comunicat on demana als passatgers que a partir d'avui han de volar des de Girona que no facturin equipatge i que imprimeixin a través d'Internet la targeta d'embarcament. Aquestes són mesures preventives per evitar que els passatgers tinguin problemes a l'hora de volar ja que el comitè d'empresa de Lesma, empresa encarregada dels serveis de terra, ha convocat una vaga indefinida a partir d'avui perquè es queixa pels acomiadamenst i condicions laborals que ha dut a terme l'empresa en els darrers mesos. Treball ha fixat uns serveis mínims del 40%. Ryanair garanteix que tots els vols que surten i aterren a Girona no es veuran afectats per la vaga que convoca la UGT.
Els treballadors de Lesma s'encarreguen de portar els equipatges fins l'avió, carregar i descarregar maletes, guiar els passatgers fins a l'aeronau o posar les escales perquè els turistes baixin de l'avió. Totes aquestes tasques es poden veure alterades a partir de dimecres perquè s'inicia una vaga convocada per la UGT per al personal de terra.
Des del sindicat UGT argumenten que l'empresa ha anat reduint la plantilla des de fa temps malgrat que hi ha hagut igual o més feina. De fet, segons dades del sindicat, fa tres anys hi havia 240 persones treballant per Lesma i, actualment, n'hi ha una vuitantena que han de fer pràcticament la mateixa feina perquè la davallada d'activitat s'ha començat a notar al febrer, quan Ryanair va anunciar la retallada de vols perquè no hi havia acord amb el nou Govern. A més, el sindicat denuncia un empitjorament de les condicions de trebal.
Davant aquesta situació, l'aerolínia ha anunciat que cap avió patirà els efectes de la vaga. "Ryanair no permetrà que els seus passatgers siguin víctimes del xantatge de la UGT", va denunciar remarcant que el sindicat ha convocat la protesta en època d'estiu "tot i la importància del turisme per a l'economia local".
Els treballadors realitzaran aturades parcials matí i nit, els dilluns, dimecres, divendres, dissabtes i diumenges. La UGT va denunciar que l'empresa vulnera el dret de vaga, ja que mentre la Generalitat ha fixat uns serveis mínims sobre la plantilla ordinària, la direcció de l'empresa vol que treballi el 40% de la plantilla total, amb el que hauria de treballar més personal que l'ordinari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema