16 de juny de 2011
16.06.2011

Segons 'El Periódico', la CAM i Nova Caixa Galícia es nacionalitzaran a l'estiu

El rotatiu barceloní assegura que el Banc d'Espanya injectarà capital del FROB a partir del mes de juliol

14.06.2011 | 12:08

La reestructuració financera s'avança i quatre caixes d'estalvis es nacionalitzaran a l'estiu. Segons informa aquest dimarts en portada el diari 'El Periódico', CatalunyaCaixa, Unnim -fruit de la fusió de Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell-, la Caja Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galícia són les quatre entitats que seran intervingudes i nacionalitzades pel govern espanyol per evitar la seva fallida econòmica. El rotatiu barceloní assegura que el Banc d'Espanya ha decidit no esgotar el termini i injectarà capital del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) a partir del proper mes de juliol. En total, l'Estat podrà aportar en totes les operacions un màxim de 8.171 milions d'euros.

El termini legal per acollir-se a aquest fons de forma voluntària estava establert el 30 de setembre, però el Banc d'Espanya ha decidit avançar terminis. Segons la informació d'El Periódico, la CAM serà la primera caixa nacionalitzada de manera parcial i temporal, i el moment podria ser a principis de juliol. L'Estat entraria a Cataluna Caixa i a Unnim a l'agost i a Nova Caixa Galicia el setembre.

El motiu del calendari rau en el fet que cada conglomerat està en un moment diferent de la creació pròpia d'un banc al qual es transferiran actius, accions que han de ser posteriorment aprovades per l'assemblea. En aquest sentit, la CAM és la que està més endavant del procés.

Catalunya Caixa té ja banc propi, una entitat anomenada Catalunya Banc, i durant el mes de juliol espera traspassar-li el negoci. Unnim està en un punt similar, mentre que Nova Caixa Galicia és la que va més endarrerida.

Amb tot, el mapa no és encara definitiu, i per exemple Unnim encara no ha abandonat del tot la idea de sumar-se a la fusió de Cajastur, Caja Extremadura i Caja Cantabria. Si finalment el procés s'acabés consumant, el Banco de España tindria menys arguments per nacionalitzar la caixa catalana -que, cal reiterar, ja és fruit de la fusió de Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell.

Les nacionalitzacions, en cas que s'acabin produint, suposaran la injecció de 8.171 milions d'euros de diner públic (dels quals 1.718 per a Catalunya Caixa i 568 per a Unnim) a les malmeses entitats financeres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema