16 de juny de 2011
16.06.2011

Unnim també desmenteix la intervenció del Banc d'Espanya

L'entitat assegura que continua amb el pla de capitalització i que el FROB és l'últim recurs

14.06.2011 | 14:11

Unnim, la fusió resultant de Caixa Manlleu, Caixa Terrassa i Caixa Sabadell, també ha desmentit a l'ACN que hagi de ser "nacionalitzada", tal com publica el rotatiu 'El Periódico' en l'edició d'aquest dimarts. Fonts de l'entitat financera han explicat a l'ACN que el pla de capitalització en l'àmbit privat continua endavant, i recorden que el termini atorgat pel Govern espanyol per acudir al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) no s'acaba fins al 30 de setembre. És per això que, de moment, s'està parlant tant amb entitats financeres en el marc de nous processos de fusió com amb inversors privats que vulguin entrar a l'accionariat de l'entitat.

En l'edició d'aquest dimarts 'El Periódico' anuncia en portada que quatre entitats financeres, entre elles Unnim i CatalunyaCaixa, seran "nacionalitzades" abans del termini màxim establert perquè s'acullin al FROB.

CatalunyaCaixa ja ha desmentit la informació a primera hora del matí, i ara és Unnim l'entitat que també considera infundada la notícia que publica el rotatiu barceloní. 'El Periódico' publica que Unnim i CatalunyaCaixa rebran abans del 30 de setembre 568 i 1.718 milions d'euros respectivament.

A aquests diners s'hi sumarien els que rebran la Caja Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galícia, en tota 8.171 milions d'euros.

Segons la informació d'El Periódico, la CAM serà la primera caixa nacionalitzada de manera parcial i temporal, i el moment podria ser a principis de juliol. L'Estat entraria a CatalunaCaixa i a Unnim a l'agost i a Nova Caixa Galicia el setembre.

El motiu del calendari rau en el fet que cada conglomerat està en un moment diferent de la creació pròpia d'un banc al qual es transferiran actius, accions que han de ser posteriorment aprovades per l'assemblea. En aquest sentit, la CAM és la que està més endavant del procés.

Projecte aprovat pel Banc d'Espanya

En una nota de premsa feta pública posteriorment, Unnim ha recordat que el seu projecte de recapitalització va ser aprovat pel Banc d'Espanya i que, per això, manté les dues vies presentades al supervisor per complir amb els requeriments de capital establerts al Reial Decret Llei del Pla de Reforçament financer.

Aquestes dues vies són, d'una banda i en primer terme, una aliança que permeti fer una operació de caràcter corporatiu amb un grup financer bé creant-ne un de nou, a través d'una SIP o d'una fusió, bé afegint-se a un d'existent per guanyar en dimensió i eficàcia.

De l'altra banda, i en segon terme, s'estudia la possibilitat de consolidar el projecte de bancarització, segons el qual Unnim crearà un banc al qual aportarà el negoci financer i tots els actius i passius.

Aquesta nova entitat permetria instrumentalitzar diferents opcions de capitalització incloent l'entrada al capital d'inversors privats i, si s'escau, del FROB, això sí, en els terminis previstos al Reial Decret Llei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema