17 de juny de 2011
17.06.2011
Crisi de Grècia

Merkel i Sarkozy arriben a un acord per salvar Grècia

Tots dos han expressat el seu desig que els creditors privats participin "de manera voluntària" en les ajudes

17.06.2011 | 21:16
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, han ratificat la seva determinació a fer "el que sigui necessari" i "com més aviat millor" per rescatar Grècia a través d'una fórmula que impliqui "de manera voluntària" als creditors privats.

Merkel i Sarkozy han volgut mostrar la seva unitat en les negociacions pel segon rescat de Grècia. Així, en una roda de premsa conjunta a Berlín, els dos dirigents han assegurat que defensen "la mateixa idea" per Atenes.

Després que dijous es publiqués que Alemanya volia esperar fins el setembre per negociar el rescat, la cancellera Merkel ha assegurat que vol un acord aviat. "Com més ràpid tinguem una solució, millor", ha dit al costat de Sarkozy, que ha precisat que "no es fixa" una data. Els dos mandataris han indicat que la participació del sector privat en el rescat serà "voluntària", d'acord amb la Iniciativa de Viena.

Sarkozy ha precisat que caldrà complir una sèrie de mesures per garantir la participació del sector privat, entre elles que l'ajuda sigui voluntària, que tingui el suport del Banc Central Europeu i que es pacti ràpid. "Volem anar el més ràpid possible sense fixar una data", ha dit Sarkozy.

"Setembre no és el més ràpid possible, tindrem altres preocupacions a l'agost i ja estem a la segona meitat de Juny, així que ja veieu que vull dir", ha afegit el president francès, en un comentari que ha volgut descartar definitivament les especulacions sobre la voluntat d'Alemanya de buscar un acord després de l'estiu.

La roda premsa implica un canvi d'actitud significatiu en la cancellera Merkel, que fins ara havia reclamat als seus companys europeus que es busqués un major rol de la banca privada en el nou rescat, per tal que assumissin més riscos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema