18 de juny de 2011
18.06.2011
Crisi grega

Eufòria als mercats per l'acord entre França i Alemanya

Les borses han reaccionat amb pujades al desbloqueig de les negociacions sobre el rescat grec

17.06.2011 | 23:52

Les accions de Wall Street i l'euro han augmentat el seu valor aquest divendres després que les paraules del president de França, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, hagin deixat entreveure un acord per salvar Grècia de l'impagament, una preocupació que aquesta setmana ha causat una volatilitat excepcional.

La possibilitat sobre que el país hel·lènic, fortament endeutat, rebi 120.000 milions d'euros abans que es quedi sense líquid aquest estiu ha ofert un motiu de confort als inversors, informa Reuters. L'euro, que porta tres setmanes de baixa respecte el dòlar, ha repuntat un 0,5% i es cotitza a 1,4278 dòlars.

La cancellera alemanya ha dit que França i Alemanya volien una ràpida solució sobre un nou paquet d'ajudes a Grècia, mentre que Sarkozy ha dit, en el mateix sentit, que "no hi ha temps per perdre", suggerint que aviat es podrà arribar a un acord sobre Grècia.

Mentrestant, a Grècia, el primer ministre Iorgos Papandreu ha nomenat un nou ministre de finances en un esforç per accelerar les reformes econòmiques, després de setmanes de manifestacions públiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema