La UGT ha portat la vaga del personal de terra de Ryanair a l'aeroport de Girona davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. El sindicat ha interposat una denúncia davant l'organisme, que ha acompanyat amb fotografies, on es demostra "que el personal a qui es fa carregar les maletes als avions no està format ni disposa de les proteccions adients", va dir el portaveu de la Federació de Transports de la UGT, Joan Muntada. El sindicat va criticar que, un dia més, la companyia de baix cost va intentar "boicotejar" l'aturada fent que els turistes es portessin ells mateixos les maletes a peu de pista. Per això, tornaran a denunciar els fets davant la Inspecció de Treball.

Segon dia de vaga del personal de terra de Ryanair a l'aeroport de Girona. "Durant tot el matí, han intentat diferents tècniques per rebentar l'aturada", va criticar el portaveu de la Federació de Transports del sindicat, Joan Muntada.

El representant sindical va precisar que, a més de continuar demanant als turistes que carretegessin ells mateixos tot l'equipatge que s'hauria de facturar fins a peu de pista, la direcció de Lesma Handling "no ha permès que el nostre delegat de prevenció accedís a les zones de càrrega". A més, Joan Muntada també va dir que s'ha limitat l'accés del comitè de vaga a diferents zones de l'aeroport.

El sindicat, a més del boicot, denuncia que la direcció de Lesma Handling no s'avé a negociar i manté un absolut "mutisme" sobre una nova proposta que li ha presentat el comitè per intentar acostar posicions.

La proposta del sindicat recull la possibilitat que l'empresa disposi d'un total de 600 dies més -el doble que els actuals- per a fer servir l'actual plantilla en cas que les necessitats del servei així ho requereixin. La flexibilitat proposada estableix que es comuniqui al treballador la incorporació a la feina amb una antelació mínima de 48 hores, i per a una durada no inferior a quatre hores de temps de treball. "De moment, però, no ens han respost res", va concretar el portaveu de la Federació de Transports de la UGT. I va afegir: "Per això, instem la direcció de Lesma Handling a donar una resposta a la nostra proposta, i demostrar que hi ha ganes de desencallar el conflicte".