22 de juny de 2011
22.06.2011
Inversió de 762 milions

Abertis gestionarà dues autopistes a Puerto Rico

Un consorci liderat per l'empresa i el fons d'inversió Goldman Sachs ha aconseguit l'adjucació

21.06.2011 | 15:55

El consorci liderat per Abertis i el fons d'inversió Goldman Sachs Infrastructure Partners II ha estat seleccionat pel govern de Puerto Rico com 'preferred bidder' en el concurs per a la gestió de les autopistes radials PR-22 i PR5, que acumulen un total de 87 quilòmetres.

El consorci, que gestionarà les dues autopistes per un període de 40 anys, desemborsarà una quota de concessió de 1.080 milions de dòlars, uns 762 milions d'euros. Abertis participa amb un 45% en el consorci que s'ha vist adjudicat, i el fons d'inversió Goldman Sachs amb l'altre 55%. L'operació és finançarà amb una aportació del 40% per part dels socis, mentre que el 60% restant es finançarà amb deute a llarg termini.

La societat Autopistes Metropolitanes de Puerto Rico (Metropistas) serà la instrumental que utilitzaran els dos socis per desplegar la concessió. Segons el consorci, l'empresa ja té acordada l'oferta de finançament per part d'un grup format per dotze entitats financeres.

El calendari de l'operació quedarà tancat a finals del pròxim mes de setembre, segons ha explicat el president d'Abertis, Salvador Alemany, poc abans d'entrar a la junta general d'accionistes. Alemany ha reconegut ''l'oportunitat'' de l'operació que s'ha tancat i s'ha pogut anunciar hores abans de la celebració de la junta general ordinària.

Alemany ha explicat que l'operació ''consolida'' la presència d'Abertis com operador d'autopistes a l'estat de Puerto Rico, on gestiona des de fa 16 anys en Pont Teodoro Moscoso, situat a la zona metropolitana de San Juan. Per aquesta via han passat des del seu inici més de 128 milions d'usuaris i només el 2010 va generar uns ingressos de 19 milions de dòlars, un 8% més que el 2009.

Francisco Reynés, conseller delegat d'Abertis, ha valorat molt positivament la nova relació estrenada amb el grup inversor de Goldman Sachs, que per la seva capacitat financera deixa marge per ''afrontar noves operacions i projectes'' tant en el mercat dels Estats Units com en altres regions del món. Reynés ha dit que la relació amb Goldman tot just acaba de començar i en el futur i cal esperar que sigui una ''relació de llarg termini'', però cal que com a socis es tingui ''més temps'' per afrontar ''altres projectes junts''.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema