22 de juny de 2011
22.06.2011
Crisi econòmica

Banc d'Espanya: "Els mercats ens vigilen molt estrictament"

Fernández Ordóñez es queixa que els mercats exigeixen un nivell "injustificadament elevat" de les primes de risc

21.06.2011 | 15:39

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha avisat que l'economia espanyola "està sotmesa a una vigilància molt estricta dels mercats", que segueixen exigint un nivell "injustificadament elevat" de les primes de risc sobirà.

En la seva compareixença al Congrés, el governador ha explicat que les passades setmanes es va assistir a l'efecte de les discussions a Europa sobre la possible participació del sector privat en el rescat de Grècia, i alhora reapareixien dubtes sobre la serietat del compromís espanyol d'afrontar les reformes pendents.

Fernández Ordóñez ha assegurat que "és imprescindible" canalitzar la difícil situació per la qual travessen les economies d'Irlanda i Portugal, però sobretot de Grècia, "on la tensió és màxima i del desenllaç dels quals poden derivar-se implicacions molt transcendentals per al conjunt de la zona euro".

Segons la seva opinió, la deriva de la crisi de deute sobirà europea serà un condicionant transcendental per al futur de l'economia espanyola, però també segueix sent fonamental el paper de la política econòmica espanyola per reduir la desconfiança sobre l'economia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema