El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñéz, va demanar ahir a la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que sigui més estricta amb les reduccions del dèficit de les comunitats autònomes. La reducció del dèficit general al 6%, va afirmar que és "ambiciós" però "imprescindible". Per això, el governador creu que les comunitats autònomes han de reduir el dèficit "amb fermesa".

Durant la seva intervenció davant la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés, va assegurar que per aconseguir els objectius "podria ajudar l'aplicació estricta del sistema d'autoritzacions de l'endeutament" per part del govern espanyol.

També va aprofitar la compareixença demanar a les comunitats major transparència en la seva informació "per dissipar dubtes" sobre els seus comptes.

Fernández Ordóñez va defensar la seva obligació de "dir el que pensa" sobre l'economia i la política espanyola perquè prové d'un dels serveis d'estudi "més prestigiosos d'Europa". En aquest sentit va lamentar que els diferents Governs no haguessin escoltat "amb temps" el que va dir el supervisor durant "molt temps" abans de la crisi sobre "la bombolla immobiliària".