22 de juny de 2011
22.06.2011
FMI

Salgado diu que la reforma de les caixes assegura l'euro

La vicepresidenta del govern espanyol ha afegit que cal "reduir la influència política" a les entitats financeres

22.06.2011 | 13:46

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha subratllat al Congrés dels Diputats que la reestructuració de les caixes d'estalvis és la més profunda que s'ha dut a terme en el sector financer espanyol i una de les "més favorables", com entenen el Fons Monetari Internacional (FMI) i la Comissió Europea (CE).

En aquest sentit, ha recordat que l'FMI indica en el seu informe publicat aquest dimarts que, amb una implementació "ferma" de l'estratègia dissenyada per reformar el sector financer espanyol, s'ajudaria a dissipar les preocupacions del mercat i, per això, s'ha de fer de manera ràpida. També ha defensat "reduir la influència política", per a la qual cosa ha exigit la col·laboració del PP, especialment en relació amb la Xunta de Galícia.

Així ho ha assegurat durant la sessió de control a a l'executiu en resposta al diputat popular Álvaro Nadal, que li ha plantejat si considera que les mesures adoptades en el sector financer són les més adequades per arribar al nivell necessari de crèdit per a la recuperació econòmica.

"Han escollit un mal dia", ha remarcat Salgado, i ha assegurat que el govern central "fa tots els possibles" perquè el crèdit flueixi, també per mitjà de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema