22 de juny de 2011
22.06.2011
Venda de deute

El Tresor col·loca 2.988 milions d'euros amb una alta demanda

La bona acollida dels inversors allunya una mica el temor pel possible contagi grec a l'Estat espanyol

21.06.2011 | 14:09

El Tresor Públic ha tornat a superar amb èxit un nou test davant dels mercats, tot i les tensions de la prima de risc dels últims dies per la crisi de Grècia, i ha col·locat 2.988 milions d'euros en lletres a tres i sis mesos, molt a prop del màxim previst, situat en 3.250 milions d'euros.

Segons la informació publicada pel Banc d'Espanya, els tipus d'interès oferts en aquesta ocasió han suposat un repunt en la subhasta de lletres a tres mesos, però han baixat lleugerament en el cas de l'emissió a sis mesos respecte a l'última subhasta d'aquest paper celebrada el passat 24 de maig.

La demanda dels inversors, per part seva, ha mostrat també un resultat molt positiu en superar els 15.000 milions d'euros, més de cinc vegades l'adjudicat.

En lletres a sis mesos, el Tresor ha col·locat 2.356 milions d'euros dels 9.039,13 milions sol·licitats pels inversors. El tipus d'interès s'ha situat en l'1,789%, lleugerament per sota de l'1,798% ofert en l'última emissió.

La subhasta d'aquest matí s'ha produït en mig dels dubtes que ha generat en els mercats la falta d'acord a la UE per aprovar el segon rescat de Grècia i el perill de contagi que això pot derivar en els altres països perifèrics com Espanya.

De moment, en espera de que es resolgui la crisi de Grècia, la prima de risc del deute espanyol amb el bo alemany es troba aquest matí en els 260 punts bàsics, per sota dels últims dies, després d'arribar a mitjans de la setmana passada els 290 punts bàsics, un màxim històric.

Des del govern espanyol, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, va descartar aquest dilluns que el retard fins a juliol de l'ajuda d'emergència de 12.000 milions per a Grècia agreugi el contagi de la crisi de deute a Espanya.

"Però jo crec que els mercats distingeixen perfectament, saben que estem fent les reformes que el nostre país necessita i que estem portant a terme la consolidació fiscal i per tant crec que no hi ha res específic sobre Espanya", va destacar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema