La pensió de viduïtat es fixarà amb una base reguladora que passarà del 52 % actual al 60 % per a les persones que tinguin 65 anys o més i no tinguin una altra pensió pública.

Així consta en una esmena transaccional del grup parlamentari de CiU, coneguda ahir després de la reunió de la ponència de la Comissió de Treball i Immigració del Congrés dels Diputats encarregada d'elaborar el text definitiu de la reforma de les pensions.

També es requerirà per percebre aquesta pensió que no es tinguin ingressos per la realització de treball per compte d'altri o propi i que els rendiments o rendes percebuts no superin anualment el límit d'ingressos que estigui establert en cada moment per ser beneficiari de la pensió mínima de viduïtat.

Una altra de les esmenes es refereix als beneficis per atencions de fills menors d'edat i estableix que es computarà com a període cotitzat el temps durant el qual hi va haver extinció laboral o finalització del cobrament de les prestacions per desocupació, produïdes entre els nou mesos anteriors al naixement i els tres mesos previs a l'adopció.