23 de juny de 2011
23.06.2011
Entitats d'estalvi

Unnim aprovarÓ la seva bancaritzaciˇ el 28 de juliol

Es traspassarÓ a Unnim Banc els actius i passius del negoci financer, per˛ la caixa mantindrÓ l'Obra Social

21.06.2011 | 13:41

El consell d'administració d'Unnim ha aprovat la segregació de l'activitat financera de l'entitat a favor d'Unnim Banc, procés que haurà de tenir el vistiplau de l'assemblea de la caixa, que es reunirà de manera extraordinària el 28 de juliol a Manlleu (Barcelona), segons ha informat l'entitat.

Unnim traspassarà a Unnim Banc els seus actius i passius del negoci financer, però la caixa -com a institució matriu- mantindrà l'Obra Social, actius del patrimoni històric i cultural i en un principi la totalitat d'accions d'Unnim Banc.

La caixa producte de la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu ha recordat que paral·lelament a la constitució del banc manté diferents vies obertes per complir els requeriments de reforçament del capital que exigeix el govern espanyol.

La seva prioritat és trobar un soci per evitar l'entrada del FROB com a accionista, i per això està contactant tant amb caixes espanyoles amb les quals poder aliar-se, com amb inversors estrangers.

Segons la documentació enviada per Unnim a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la segregació a favor d'Unnim Banc inclourà un augment de capital del banc, que no quantifica, tot i que es tracta del pas necessari per reforçar els comptes de l'entitat i complir la nova normativa financera espanyola.

El procés de reorganització d'Unnim i la creació d'Unnim Banc està en tràmits d'aprovació per part de les administracions competents catalanes i estatals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema