Alstom acomiadarà 390 persones en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció per a la meitat de la seva plantilla de la planta de Santa Perpètua de Mogoda, la més important que té a Espanya.

Alstom va presentar ahir l'ERO davant el Departament de Treball de la Generalitat i ho va anunciar als treballadors. UGT i CCOO van manifestar la seva oposició a aquest nou ERO, que suposa l'acomiadament de tots els treballadors afectats, segons un comunicat sindical.

Per això, UGT i CCOO han convocat una vaga indefinida contra l'ERO que suposarà la paralització de la planta, tal com assenyala el comunicat d'UGT. Aquest sindicat es manifesta "contrari a l'expedient, en considerar que no és necessari, perquè amb l'ERO en vigor es pot salvar el forat en la càrrega de treball que l'empresa pateix actualment".

L'empresa de fabricació de trens Alstom ja té en marxa un Expedient de Regulació d'Ocupació temporal, que preveu reduir la jornada laboral fins a un 40%, des de fa un any i que afecta prop de 1.000 treballadors.

"Aquest expedient, de 2 anys -amb data de finalització al setembre de 2012-, preveu fins a un 70% de reducció de la jornada, per tant la falta de càrrega de treball no suposaria un problema", recorda UGT a la seva nota. I afegeix que "la rescissió de 390 llocs de treball no és necessària, ja que amb mesures no traumàtiques es podria afrontar la situació actual".

Els sindicats demanen un pla industrial que defineixi quina empresa es vol en el futur, quin tipus de productes es fabricaran i, una vegada definit aquest escenari, començar a parlar de la plantilla.

Crisi industrial

Els acomiadaments a Alstom se sumen a altres crisis industrials que es viuen a Catalunya, com les d'Estampaciones Sabadell, Derbi, Yamaha, Cacaolat o Sharp, en un any que està resultant nefast per a l'ocupació en aquest sector d'activitat.