24 de juny de 2011
24.06.2011
PolÝtica econ˛mica

L'italiÓ Mario Draghi serÓ el nou president del BCE

L'actual governador del Banc d'ItÓlia i antic responsable europeu de Goldam Sachs substituirÓ Jean-Claude Trichet

24.06.2011 | 23:58
L'italiÓ Mario Draghi serÓ el nou president del BCE

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea han acordat aquest divendres el nomenament de l'italià Mario Draghi com a nou president del Banc Central Europeu (BCE). El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha confirmat l'elecció de Draghi a través d'un missatge a la xarxa social Twitter. Draghi, actual governador del Banc d'Itàlia i antic responsable europeu de Goldam Sachs, substituirà en el càrrec al francès Jean-Claude Trichet. Els 27 han aprovat el nomemament de Mario Draghi durant la segona jornada de la Cimera que se celebra des d'ahir a Brussel·les. El Parlament Europeu també va acceptar Draghi pel càrrec en una votació dijous.

El nomenament de Draghi ha estat possible després d'un acord entre Itàlia i França. París amenaçava amb bloquejar l'elecció de Draghi com a cap del BCE si no hi havia un francès en la cúpula de la institució.

Després d'algunes tensions i pressions des de França, l'italià Lorenzo Bini Smaghi, que era un dels consellers del BCE, ha renunciat al seu càrrec perquè un francès pugui ocupar el seu lloc, segons informa Reuters.

El president de França, Nicolas Sarkozy, no volia renunciar a la influència del seu país al BCE, especialment tenint en compte que el fins ara president, Jean-Claude Trichet, és francès, i que la seva marxa deixava sense representació a l'organisme al país gal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema