Els gironins han donat de baixa en els últims dos anys 9.300 línies de telefonia fixa, en una tendència que s'ha accelerat amb la crisi econòmica. És una de les dades incloses en l'informe anual de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), que situa el nombre de línies fixes per habitant a la demarcació en 47,2 per cada 100 habitants. Mentre que la telefonia fixa sembla anar de baixa, el nombre de mòbils va en augment i ja hi ha més de 400.000 línies en servei a la demaració. Tot i això, un 7,9% de la pobalció gironina -prop de 60.000 persones- viu en municipis sense cobertura mòbil 3G.

L'informe de la CMT també situa Girona entre les demaracacions de l'Estat amb major penetració de la banda ampla d'Internet (24,5 línies per cada 100 habitants), només per darrera Madrid, Barcelona,Guipúscua i Saragossa. Així mateix, també assenyala, que el 9,1% dels gironines està aboat a algun tipus de televisió de pagament.

El mòbil, un 6,6% més barat

D'acord amb l'informe, els preus de gairebé tots els segments d'activitat van retrocedir, especialment en telefonia mòbil, a causa de l'augment de la competència. Així, l'ingrés mitjà per minut de la telefonia mòbil va descendir un 6,6%, fins als 14,9 cèntims d 'euro. Pel que fa als preus finals de la telefonia fixa, es va produir una caiguda del 2,6%, fins a situar-se el cost per minut en 2,3 cèntims.

El president de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), Bernardo Lorenzo, va afirmar que, tenint en compte les noves ofertes actuals dels operadors de telecomunicacions, existeix marge a Espanya per reduir els preus i va recordar, no obstant això, que en un mercat liberalitzat les tarifes les fixa la "lliure competència". "Estan baixant els preus i hi ha noves ofertes, pel que existeix marge per a majors reduccions ja que, en cas contrari, no podria baixar-se", va aclarir Lorenzo, qui va matisar que no es pot parlar de preus "abusius" al mercat de telecomunicacions espanyol.