La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys se situa per sota dels 250 punts bàsics després d'aprovar el Parlament grec la llei d'acompanyament de les noves mesures d'austeritat exigides per la 'troica' per a desbloquejar el següent tram d'ajuda financera.

En concret, la prima de risc del deute espanyol amb venciment a deu anys se situava en 246 punts bàsics, amb un interès del 5,444%, segons les dades del mercat secundari recopilats per Europa Press.

Per la seva banda, la prima de risc d'Itàlia es situava en 190 punts bàsics, amb una rendibilitat del 4,876%, mentre que en el cas dels bons irlandesos el diferencial es situava en 883 punts bàsics, amb un interès del 11,760%.

Al seu torn, la prima de risc de Portugal baixava fins als 831 punts bàsics, amb una rendibilitat del 11,243%, mentre que el diferencial grec baixava fins als 1357 punts bàsics, amb una rendibilitat del 16,437%.

La Unió Europea s'ha felicitat avui per l'aprovació al Parlament hel•lè de la llei que permet portar a la pràctica el pla de retallades per als pròxims cinc anys i ha destacat que amb aquest vot Grècia ha complert les condicions exigides per rebre tant una assistència urgent de 12.000 milions d'euros com un segon rescat de 100.000 milions per finançar els propers anys.

"Ara ja es donen les condicions per adoptar una decisió sobre el desemborsament del pròxim tram d'assistència financera a Grècia i per un ràpid progrés en un segon pla d'assistència", han assenyalat el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, i el president del Consell, Herman Van Rompuy, en un comunicat conjunt.