Un juliol atípic ha fet que l'ocupació a les comarques gironines hagi disminuït entre un 5% i un 7% respecte a l'any passat, sobretot als destins de la Costa Brava. Tot i això, municipis com Lloret de Mar han mantingut les xifres que han fregat el 90%. El president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, assegura que el juliol ha estat "perjudicial" per al turisme, sobretot perquè les reserves d'última hora han disminuït. Totes les esperances estan posades ara en l'agost, ja que el sector hoteler preveu que en poblacions del litoral es pengi el cartell de complet. A més, el fet que el calendari escolar s'hagi endarrerit també contribueix que la temporada s'allargui fins a mitjans de setembre.

El mal temps d'aquest juliol ha repercutit en les xifres d'ocupació arreu de la demarcació de Girona, que han estat fins a un 10% inferiors del que preveia el sector, segons la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines. La suma mitjana ha estat només d'un 50%.

Segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, en molts destins del litoral gironí l'ocupació ha disminuït entre un 5% i un 7%, en comparació amb el juliol passat. A la Costa Brava Centre s'ha arribat al 75%, mentre que fa un any l'ocupació es va enfilar fins al 80%. Tot i això, també hi ha poblacions com Lloret de Mar, a la Selva, que han mantingut les xifres i l'ocupació ha fregat el 90%.

Augmenta l'ocupació a l'interior i disminueix a la costa

Les previsions han fet un gir, i la zona d'interior de Girona i radial ha rebut una ocupació del 51%, mentre que només es preveia arribar al 45%. La davallada d'ocupació ha estat a causa, majoritàriament, de la disminució de reserves d'última hora. Aquestes provenen de la resta de l'estat o de diferents punts del país i per aquest motiu al trobar-se amb el mal temps, aquests turistes han canviat el seu destí. Un cas molt diferent és el dels turistes provinents de països estrangers que acostuma a fer les reserves amb antelació, segons la Federació.

Un agost esperançador

Totes les esperances estan posades ara en el mes d'agost. Escudero preveu que l'ocupació sigui "molt bona" i que en municipis del litoral gironí es pengi el cartell de complet, sempre i quan el temps acompanyi. A les zones costaneres de la comarca de l'Alt Empordà es preveu una mitjana d'ocupació del 60, mentre que a la Costa Brava Centre les previsions s'enfilen fins al 81%. La Selva marítima, com sempre, preveu una ocupació de fins al 91%.

Escudero ha destacat també que el fet que el calendari escolar s'hagi endarrerit també contribueix que la temporada turística s'allargui fins al mes de setembre. "Si l'agost es bo i la temporada s'allarga podrem recuperar les pèrdues d'aquest juliol que ha estat molt perjudicial pel turisme", ha assegurat el president de la Federació d'Hostaleria.