Dotze treballadors gironins van perdre la vida en accident laboral l'any passat, un 50% més que al 2010. Segons dades del Departament d'Empresa i Ocupació, a Girona es van registrar al 2011 fins a 9.199 sinistres a la feina, un 6,32% menys, la pràctica totalitat dels quals van ser lleus.

Tot i això, Girona és la demarcació catalana on menys cau la sinistralitat i la que registra un índex d'incidència (accidents per cada 100.000 treballadors) més elevat. A més, en dues comarques gironines s'ha incrementat l'accidentalitat: Garrotxa (0,16%) i Ripollès (9,7%). A l'extrem contrari, el Baix Empordà (-13,9%) és una de les comarques catalanes on més ha disminuït la sinistralitat aquest any

En el conjunt de Catalunya, el nombre d'accidents laborals a Catalunya va seguir el 2011 l'evolució a la baixa dels últims anys, encara que es van incrementar els sinistres mortals en morir 78 treballadors, 14 més que el 2010.

D'aquests 78 morts, 38 es van produir en el sector serveis, 19 en la indústria, 16 en la construcció i 5 en l'agricultura, segons les dades que va facilitar ahir el director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre.

La majoria dels accidents mortals van ser traumàtics (35), entre els quals destaquen, pel seu nombre, aquells en què el treballador va quedar atrapat i en què es va donar un cop o va topar contra un objecte en moviment.

A més dels 35 accidents mortals per causes traumàtiques, a Catalunya es van registrar 28 morts per causes no traumàtiques (com infarts o vessament cerebral) i 15 en accidents de trànsit durant la jornada de treball.