La vicepresidenta del Govern, Soraya Saenz de Santamaría, va anunciar que l'Executiu està ultimant un pla per permetre la creació d'empreses "en 24 hores" sota la denominada "llicència exprés".

En una trobada amb comerciants cordovesos, la vicepresidenta del Govern va subratllar que s'està preparant un "pla complet" per a la "simplificació legal i normativa de creació d'empreses" per aconseguir l'"ambiciosa voluntat d'en 24 hores crear una empresa".

Va afegir que l'objectiu de l'esmentat pla és reduir els obstacles i la burocràcia per engegar empreses, el que permetrà "ajudar a crear ocupació".

"La llicència exprés és el futur i la línia a seguir. A l'emprenedor que vulgui crear empreses, catifa vermella. A l'emprenedor que en moment de crisi decideix ampliar el seu negoci, catifa vermella, i al qual en moments de dificultats vol tirar endavant, catifa vermella", va argumentar Saenz de Santamaría. En aquest sentit, va recordar les "importants" mesures aprovades recentment pel Govern com l'ampliació de les línies de crèdit ICO o el pla de pagament als proveïdors, que suposa una "injecció directa de liquiditat" que servirà per "recuperar confiança i crear ocupació".La vicepresidenta va afirmar que el fet que les administracions publiques no paguin als seus proveïdors "diu molt poc d'un país", per la qual cosa les noves mesures permetran "posar diners en circulació, que l'empresa comenci a consumir, una altra a vendre, i per a això cal fabricar i per això cal tenir ocupació".Així mateix, Saenz de Santamaría va apuntar que les petites i mitjanes empreses que s'hagin quedat fora del pla de pagament a proveïdors podran reclamar que s'incloguin en el llistat per poder cobrar.