CCOO i UGT han advertit al Govern que ahir, dia de la festa del treball, no acabaven les seves mobilitzacions contra la reforma laboral i els durs ajustos del Govern, al qual van acusar de defensar els interessos dels rics i devaluar la qualitat de vida dels ciutadans.

El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, va acusar al Govern d'estar "embarrancant" el vaixell de l'economia i de preocupar-se només de salvar als de primera classe i les seves pertinences mitjançant l'amnistia fiscal. Segons Méndez, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha fet el contrari del que li va dir al ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, respecte que s'ha redreçat el rumb de l'economia espanyola. Per a Méndez, el Govern de Mariano Rajoy ha "triat" l'escenari de tirar per l'"extrema dreta" i imposar una política "ultraliberal" al mercat laboral i "ultraconservadora" en drets socials.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va denunciar que el Govern està atacant drets laborals, retallant la sanitat i l'educació, devaluant la qualitat de vida i "criminalitzant" la immigració. En la seva opinió, l'Executiu està usant la crisi per provocar una "involució" dels drets que han convertit a Espanya en una societat moderna i democràtica.