Inditex obrirà abans de l'estiu el seu nou centre logístic de Tordera, en el que el grup gallec haurà invertit 100 milions d'euros. Ho va explicar ahir el president i conseller delegat d'Inditex, Pablo Isla, en la roda de premsa convocada per presentar els resultats de la companyia. Isla va assenyalar que el centre de Tordera serà "únical món per instal·lacions i infraestructura per al tractament de les peces de roba penjada"

La de Tordera és una de les principals inversions que la multinacional impulsa aquest any a l'Estat, que s'eleven a 300 milions d'euros, que també contemplen l'ampliació en 70.000 metres quadrats les seves instal·lacions centrals d'Arteixo (Galicia). A tot el món, Inditex invertirà aquest any 930 milions i seguirà creant ocupació de manera directa i indirecta malgrat l'actual entorn de crisi econòmica, va dir Isla.

Malgrat aquestes inversions, Isla va subratllar que Espanya, on les vendes van créixer l'any passat un 1% després de tres anys consecutius de lleu descens, és un "mercat d'estabilitat", en el que el grup no augmentarà de manera important la seva superfície comercial, malgrat no decaure la seva activitat.

Supera H&M en beneficis

Durant la roda de premsa de resultats, el president d'Inditex va qualificar de "satisfactoris" els resultats obtinguts per la companyia el 2011, exercici en el qual ha superat per primera vegada el benefici del seu competidor H&M, en aconseguir uns guanys de 1.932 milions d'euros, un 12% més enfront dels 1.776,58 milions d'euros de la companyia sueca.

Isla va subratllar que aquest any serà un exercici de "fort creixement i forta inversió", fonamentalment a Àsia, sense oblidar les altres àrees en les quals opera, entre elles Europa. En concret, la companyia preveu obrir 480 i 520 nous establiments, amb els quals superarà els 6.000 establiments a tot el món.