Crida a la mobilització massiva de la societat gironina perquè surtin al carrer i se sumin a la manifestació convocada avui mateix contra les darreres mesures adoptades pel Govern espanyol. Els sindicats critiquen durament les propostes de l'executiu de Mariano Rajoy perquè consideren que només serviran per crear "un país d'indigència cultural, social i laboral". "Carreguen els que tenen menys però no graven les grans fortunes", van criticar. La manifestació començarà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Independència i acabarà davant la subdelegació del Govern espa?nyol.

CCOO, UGT, IAC i COS van demanar a la ciutadania que no es quedi a casa i surti al carrer per mostrar la indignació i el rebuig cap a les retallades "que estem patint i patirem". La secretària general d'UGT a Girona, Dolors Bassa, va criticar que aquestes mesures facin més pobres les persones que tenen pocs recursos i que són de classe treballadora mentre no s'augmenta la pressió cap a les grans fortunes. Per això, va assegurar que si la societat no aconsegueix parar els peus al Govern espanyol, el país va cap a la "indigència" en tots els àmbits.

Intent de tancada

UGT, CCOO, IAC i COS van registrar un manifest contra les mesures adoptades pel Govern espanyol i es van reunir amb el subdelegat, Carles Jaume. Com que no van quedar satisfets amb la trobada, alguns representants sindicals van decidir quedar-se tancats a la seu de la Subdelegació del Govern amb la intenció de passar-hi la nit.

La tancada va començar al voltant de les 12 del migdia i va durar fins a les 3, l'hora de tancament de les oficines, quan la Guàrdia Civil els va desallotjar sense incidents. A l'exterior, una trentena de persones els van rebre amb aplaudiments.