La taxa d'atur a la província de Girona arriba al 25,78%, la més alta de tot Catalunya. Malgrat que aquesta xifra no convida a l'optimisme, encara hi ha llocs de feina que queden vacants a la demarcació. Per exemple, Girona necessita esportistes professionals i entrenadors esportius. També requereix mariners, frigoristes i mecànics navals. Aquestes professions formen part del catàleg d'ocupacions de difícil cobertura del tercer trimestre, elaborat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal davant la impossibilitat de trobar treballadors per a certs llocs de feina.

El catàleg d'ocupacions de difícil cobertura ha anat minvant a mesura que han anat avançant la crisi. Actualment a la província de Girona només s'han publicat una vintena de llocs vacants, la gran majoria relacionats amb el sector de la marina mercant.

Tal com passa a la província de Girona, en el conjunt de l'Estat espanyol continuen obertes les ofertes permanents per a esportistes professionals i entrenadors esportius. El mateix passa amb el sector de la Marina Mercant, amb demanda a totes les províncies costaneres més Lleida i Madrid.