L'empresa gironina Haribo té intenció d'expandir els seus mercats i estudia exportar a diversos països de l'Amèrica Llatina, com el Brasil, Colòmbia o el Perú. Aquesta expansió es faria a mitjà i llarg termini.

Fonts d'Haribo van indicar que la intenció de la companyia a mitjà termini és doblar la superfície de la fàbrica a Cornellà del Terri. Haribo té actualment 400 persones en aquesta fàbrica, que és la primera que el grup va obrir a l'Estat espanyol.

Des d'aquesta planta, oberta el 1995 i dedicada a la producció de caramels de goma i gels dolços, Haribo exporta a tots els països de la Unió Europea, Rússia, Turquia, Suïssa, els Estats Units, l'Amèrica Llatina i Angola.

Actualment, Haribo, que té 6.000 treballadors i 15 plantes de producció, té filial pròpia a 21 països des dels quals comercialitza llaminadures a la resta del món.

Entre altres Haribo té presència a Àustria, Bèlgica, França, Rússia, Austràlia, Finlàndia i República Txeca, entre d'altres.

A l'Estat espanyol, el grup distribueix caramel de goma, regalèssia, gels dolços, núvols dolços sota la marca Haribo Chamallows, i caramel mastegable sota la marca Maoam.

Els primers ossets de goma del món són d'Haribo i aquest any compleixen el seu 90 aniversari,. Aquest producte va néixer a Bonn amb motiu d'una fira i un circ amb un "ós ballarí".

El 1922, el pastisser Hans Riegel va decidir instal·lar la seva primera fàbrica de caramels a Bonn, la seva ciutat natal, i dos anys després de fundar la companyia, Riegel va crear aquest conegut caramel compost de gelatina, xarop de glucosa i aigua i li va donar forma d'ós.

Cada any es fabriquen a l'Estat espanyol més de 600 milions d'ossets de goma Haribo, un grup que és líder al mercat espanyol de caramels amb un 25,1% de participació de mercat sobre el total de caramel tou.

L'any passat la multinacional Haribo ja va ampliar la fàbrica de Cornellà del Terrri un 25% per encabir la producció que feia a la planta que tenia a Alacant i que va tancar.

Llavors l'empresa ja tenia en ment una futura expansió en un termini d'uns tres anys.