23 de agost de 2012
23.08.2012

Entre un 30% i un 40% del sostre industrial català està desocupat

La Cambra de Comerç alerta que el ritme d'abandonament de naus industrials creix per quart any consecutiu

23.08.2012 | 02:00
El mercat industrial està en crisi.

Entre el 30% i el 40% del sostre industrial de Catalunya està desocupat per efecte de la crisi, segons dades de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), vinculada a la Cambra de Comerç de Barcelona, que també ha constatat deficiències importants en matèria de seguretat, manteniment i neteja en més de la meitat dels polígons avaluats.
Segons un comunicat, de les 3.000 hectàrees de sostre industrial logístic de Catalunya, 750 estan desocupades, el 25% del total disponible; el ritme d'abandonament de naus industrials de lloguer supera per quart any consecutiu el d'ocupació, i els preus al mercat immobiliari s'han desplomat més del 50% en els últims tres anys.
A més, la desocupació dels polígons ha rebaixat el seu pes en la interlocució amb administracions públiques com els municipis, els ingressos dels quals procedeixen en un 20% de les aportacions directes de les empreses ubicades en aquestes zones.
La UPIC ha advocat per la redacció d'un marc legislatiu que "racionalitzi la situació dels polígons" a Catalunya, per al que considera clau el creixent interès de les empreses pel moviment associatiu i la designació d'interlocutors únics per tractar la gestió i creació de polígons amb les administracions.
També ha remarcat la importància econòmica dels polígons per al territori, sobretot per a la província de Barcelona, on ?s'ubiquen el 56,6% de les 1.900 àrees industrials catalanes amb superfície superior a les 0,5 hectàrees.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema