El Banc Central Europeu (BCE) tractarà els detalls del nou programa de compra de deute sobirà de països de la zona de l'euro amb problemes en la seva pròxima reunió del 6 de setembre.

El membre alemany del comitè executiu del BCE, Jörg Asmussen, va dir ahir que "actualment s'elaboren els detalls tècnics i operatius del programa" de compra de deute.

"El consell de govern del BCE discutirà intensivament tots els aspectes del programa en la seva reunió d'aquí a pocs dies", va afirmar Asmussen en un discurs durant un acte organitzat pel Bundesbank (banc central alemany) a Hamburg.

Asmussen va posar èmfasi que l'entitat monetària "no ha de costejar els errors de la política financera i pressupostària" i els governs han de restaurar de nou la credibilitat amb reformes determinants.

El BCE només comprarà deute en paral·lel amb els fons europeus de rescat temporal i permanent FEEF i MEDE, respectivament.

Prèviament, un Estat ha de realitzar la sol·licitud d'ajuda i complir àmplies condicions polític-econòmiques.

Segons l'opinió d'Asmussen, el FEEF i el MEDE haurien d'intervenir al mercat primari de deute a petició del país afectat, abans que el BCE actuï.

Va reiterar la disposició del BCE d'assumir juntament amb els bancs centrals nacionals la responsabilitat de la supervisió bancària, però sota determinades condicions.

El BCE haurà de mantenir el seu mandat principal d'estabilitat de preus, per la qual cosa la política monetària i la supervisió bancària han de separar-se de manera estricta, va postil·lar Asmussen.

24 setmanes sense comprar

El Banc Central Europeu (BCE) va informar que no va comprar la setmana passada deute sobirà dels països de la zona de l'euro, pel que porta vint-i-quatre setmanes consecutives sense fer-ho.

El BCE va indicar que la quantitat arrodonida de deute sobirà dels països de la zona de l'euro que l'entitat té ara és de 208.500 milions d'euros.