El grup Zapata de Celrà va presentar dilluns davant del Departament d'Empresa i Ocupació un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per fer fora tota la plantilla. L'ERO afecta 61 treballadors. L'empresa es dedica a fabricar envasos i la direcció al·lega motius de baixada de producció i econòmics per extingir els contractes de tots els treballadors.

Segons va explicar el responsable del sector del metall i la construcció de la UGT, Josep Maria Gomar, la direcció de l'empresa ja ha avançat que només podrà pagar-los la liquidació però no la indemnització. Per això, els treballadors volen que l'empresa presenti concurs de creditors perquè, d'aquesta manera, si una altra companyia l'adquireix, tindrien possibilitats de mantenir el lloc de treball. L'ERO s'ha presentat aquesta mateixa setmana i ara comença un període de 30 dies de negociacions entre la direcció i el comitè.

Aquesta empresa arrossega problemes econòmics i laborals des del 2005 i ha fet front a dos ERO d'extinció de contractes i un de temporal. L'empresa originària, Envasos Llamas, nascuda a Badalona, va sol·licitar el 2005 un concurs de creditors i, en aquell moment, va preveure que calia fer fora una trentena de treballadors dels 214 que tenia llavors la fàbrica. Aquesta era una de les mesures que preveia el pla de viabilitat per afrontar la situació econòmica de l'empresa.

La fàbrica va estar a punt de tancar però, el 2007, el grup Nagas va comprar la planta i va prescindir d'uns 80 treballadors més. Finalment, el 2009, el grup mexicà Zapata es va quedar amb l'empresa.